Kurz s Arnim

  O víkendu 31.10. - 2.11. 2014 se Daniel zůčastnil lukostřeleckého kurzu s Arnim - Tomášem Hanušem (Mistr Evropy IFAA 2014, vícemistr Evropy WA 2014, mistr Evropy WA 2012 a vícemistr světa 2013 v kategorii longbow). Vše se konalo v malebné Krkonošské krajině.


1. Den - Pátek

  Přijeli jsme na místo samé, počasí bylo skvělé a co víc, vydrželo po celou dobu kurzu. Proběhlo seznámení s ostatními účastníky kurzu a hurá na teorii. Probrali jsme snad vše co se postoje a stylu střelby týče (držení těla, ramen, pozici hlavy, loktů, bezpečnost střelby pro naše tělo, prýce se zádovými svaly a dechová cvičení).

2. Den - Sobota 

  Hned zrána se zopakovala teorie z předchozího dne. Po krátkém opakování proběhl přesun na střelnici, kde jsme cvičily správnost nátahu a vypouštění tětivy nejprv pomocí gumy a poté i s šípy. Při učení techniky jsme stáli jen pár metrů od terče a bušili do něj bez jakéhokoliv míření, jen jsme si fixovali techniku.

  Po obědě proběhla istruktáž týkající se míření. Byli nám vysvětleny dva typy míření, jedna Speedview (střílím tam kam koukám, hlídám si terč) a druhá Gap (hlídám si hrot šípu a tím mířím kousek pod bod který chci zasáhnout).

  Poté jsme se vrátili na střelnici a cvičili jsme po zbytek dne mířenou střelbu na různé vzdálenosti a v rozličném terénu. (Z kopce, do kopce, přes přírodní vlnu, propast,...).

  Večer na nás čekala menší soutěž. Nejprv se střílelo po tmě na světelné kruhy vyznačené na teřčích light sticky, poté na dýňové strašáky.

3. Den - Neděle

  Poslední den na nás čekal krátký parkur (12 zvířát). Nešlo o žádné soutěžení či zápolení a předhánění se, jen o pouhé zkoušení toho co jsme se naučili. Během cesty nám byly doporučovány různé rady a posupy jak správně zamířit a trefit zvíře tam, kam chceme. Nejzrádnější mterčem na trati byla liška, tu za celou dobu nikdo nestrefil. 

  Po parkuru proběhlo slavnostní zakončení, předání certifikací a odjez domů.

  Závěrem bych rád shrnul to že kurz byl pro mě opravdu přínosem, dostal jsem mnoho užitěčných rad a podařilo se mi vychytat mnoho chyb které jsem při střelbě dělal. Celý ten víkend mě posunul o hodně dopředu.

FOTKY ZDE: templarsti-lukostrelci.webnode.cz/fotogalerie/kurz-s-arnim/